Εκκλησία Αγίου Σεργίου.
Συνεστίαση κατοίκων Αγίου Σεργίου & Βάκχου

Πέραν των 600 εκτοπισθέντων κατοίκων Αγίου Σεργίου και Βάκχου, από όλες τις γωνιές της ελεύθερης Κύπρου, έδωσαν το παρών τους στην ετήσια συνεστίαση της προσφυγικής Κοινότητας, που έγινε την Κυριακή 5/10/14, στο Κέντρο Κοσμύρια στη Λάρνακα, με την ευκαιρία των εορταζόντων Πολιούχων Αγίων της Κοινότητας και διατράνωσαν την πίστη και την αγωνιστικότητα τους για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες.

Της συνεστίασης προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Μενεού, όπου, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειου, τελέστηκε το μνημόσυνο των ηρώων της Κοινότητας, των εγκλωβισμένων και τεθνεώτων στην προσφυγιά. Αναπέμφθηκε, επίσης, δέηση υπέρ ανευρέσεως των αγνοούμενων και σύντομη επιστροφή στον αγαπημένο Άγιο Σέργιο.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης το Προσφυγικό Σωματείο Άγιος Σέργιος και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Σεργίου, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των Ηρώων της Κοινότητας, Χαράλαμπου Κώστα Σοφιανού και Ειρηναίου Αντωνίου Λουκά, τιμώντας έτσι την μνήμη των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων κατά την διάρκεια της Τούρκικης εισβολής το 1974, άξιων τέκνων της κοινότητας και της Κύπρου.

Στη φωτογραφία το μέλος του ΔΣ του σωματείου Αντρέας Σμυρίλλης, απονέμει τις τιμητικές πλακέτες στην θυγατέρα του ήρωα Χαράλαμπου Σοφιανού, Κούλα και στον αδελφό του ήρωα Ειρηναίου Λουκά, Κώστα, στη παρουσία της προέδρου του σωματείου, Θέκλας Πούγιουρου - Μαυρουδή και του Κοινοτάρχη Μιχάλη Χειλιμίνδρη.